Депутатите ще решават за влизането в НС със сертификат

NetNews
Депутатите ще решават за влизането в НС със сертификат

Снимка: БГНЕС

Народното събрание ще обсъди и приеме условия за достъп до сградите на Народното събрание по време на извънредна епидемична обстановка. Вносители са Александър Симидчиев и група народни представители от 10 декември 2021 г.

Условията дали да се влиза с или без зелен сертификат в сградите на парламента станаха обект на спорове сред депутатите още през миналата година.

Народните представители трябва да създадат и Временна комисия за установяване на всички факти и обстоятелства относно въведените на територията на Република България противоепидемични мерки срещу COVID-19.

Предстои и изслушване на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков от депутатите в четвъртък. Изслушването му ще бъде във връзка с постъпилите сигнали в МВР, възложените проверки и резултатите от тях, свързани с установяването на нарушения при разкриването на подвижни избирателни секции за изборите за народни представители, проведени на 11 юли 2021 г., и изборите за президент и вицепрезидент и за народни представители, проведени на 14 ноември 2021 г.

Парламентарен и блиц контрол ще се проведат в петък.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Почина Васил Йотов, президент на баскетболния Славия

Снимка: БК Славия На 4 януари след дълго боледуване почина президентът на баскетболен клуб Славия Васил Йотов, съобщиха от Българската федерация по баскетбол. 51-годишният Йотов посвети голяма част от живота си на възраждането на „белия“ клуб. От 2005 година е плътно до клуба, като в последното повече от десетилетие бе […]