Депутат от ПП: Украйна няма нужда от военна помощ, а от ремонт на тежка техника

NetNews

Народното събрание не дава оръжие на никого, а дава мандат на Министерския съвет да вземе решение по анализ на военния министър Драгомир Заков какво да изпрати за Украйна. Това заяви пред БНТ депутатът от „Продължаваме промяната“ Калоян Икономов.

По думите му Украйна има нужда от ремонт на тежка техника, а не от военна помощ.

„В Киев видяхме ужаса на войната във всеки един смисъл на думата“, каза депутатът от „Продължаваме промяната“.

Според него как ще реагира Народното събрание за мандата, който трябва да се излъчи към изпълнителната власт, е решение на всяка една парламентарна група в парламента.

„Възраждане“ имат тясна специализация в протестите и протестират, откакто са влезли в парламента. Поредният протест на партията на Костадин Костадинов няма да учуди и притесни четворната коалиция, коментира депутатът от ПП.

Калоян Икономов обясни, че българската делегация е отишла в Украйна по покана на украинския президент Володимир Зеленски, за да придобият ясна картина какво се случва. Това е война, ние видяхме голяма част от разрушенията. Няма никакво колебание, че това, което се случва в Украйна, е война, изтъкна Икономов.

Управляващите не търсят конфликт между институциите и според Икономов не можело да се слага знак на равенство между оказване на военна помощ и война.

Икономов вярва, че БСП няма да напусне четворната коалиция, ако все пак се даде военна помощ на Украйна.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Еленко Божков: България има собствена алтернатива за газова диверсификация

България има собствена алтернатива за газова диверсификация . Това каза в ефира на „Твоят ден” по NOVANEWS енергийният експерт Еленко Божков. По думите му важно е да се помисли за премахването на мораториума за проучването на природен газ в страната. „България сама може да добива природен газ, имаме количества, гарантиращи […]