Десетки села са без ток в Североизточна България

NetNews

Десетки населени места в област Добрич са без ток, по информация на дежурните в енергоразпределителното дружество „Енерго про“. Част от град Балчик, селата Соколово, Дъбрава и Змеево, както и в Генерал Тошево и село Малина, и в община Каварна няма електрозахранване. Без ток са и в селата Българево, Могилите, Видно, Иречек, обобщи БТА.

Проблеми с електрозахранването имат и в села от община Тервел, както и част от града. Електрозахранване няма и в 20 населени места в община Добричка.

Отворен за движение на леки автомобили е пътят Варна – Добрич, проходим е и пътят от Добрич – Албена, пътят Балчик – Добрич също е отворен. Това съобщиха за БТА от Областна администрация – Добрич. Поради силния вятър и обилния снеговалеж, до късно снощи е имало закъсали автомобили, като към момента пътищата са разчистени. Движението на товарни автомобили е забранено по пътя Варна – Добрич.

Пътят Добрич – Генерал Тошево е затворен поради снегонавявания.

На множество сигнали за паднали дървета се реагирали от Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, съобщиха от службата.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Марсело Гаярдо пое Ал-Итихад в Саудитска Арабия

Аржентинският специалист Марсело Гаярдо е новият треньор на шампиона на Саудитска Арабия Ал-Итихад, обявиха от клуба. 47-годишният Гаярдо, който е легенда на Ривър Плейт, подписа договор с клуба за година и половина, предава БТА. Аржентинецът, чийто прякор е Ел Мунеко, спечели с Ривър Плейт два пъти Копа Либертадорас (2015, 2018), […]