Десетки се събраха на ретро парад на коли от 30-те години и соца (СНИМКИ)

NetNews

Парад на старинни и класически автомобили събра десетки почитатели на ретро колите пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. Най-старите бяха автомобили от 30-те години на миналия век.

По традиция бяха представени, както добре познати возила от времето на соца, така и истинска класика от САЩ и Западна Европа. Парадът продължи до 14 часа вчера, а организаторите приготвиха и награди за участници и публика.

Събитието се провежда всеки Спасовден – деня на шофьора, още от 1989 г., като парад на старинни автомобили нямаше единствено през 2020 г., заради Ковид пандемията.

„Любовта към античното и техниката, която за времето си е била новаторска. Това, че са част от нашето минало. На децата също им е интересно да видят как сме живели ние“, посочи председателят на автомобилен клуб „Ретро“ Ваня Гюдерова, цитирана от Bulgaria ON AIR.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Какви модели ще произвежда Москвич и каква е връзката с VW? Имаме отговор

Събитията в бившия завод на Renault Russia се развиват с бързи темпове. Наскоро стана известно, че компанията се преименува на МАЗ Москвич и ще стартира производството на нови модели с двигатели с вътрешно горене, а в бъдеще и електрически превозни средства. Очевидно цялата съществуваща гама на Renault (Arkana, Kaptur и […]