Десислава Атанасова: ГЕРБ ще преведе страната и през тази криза

NetNews

Животът и здравето на българските граждани е на първо място. За да сме единни и да се справим като общество на първо място трябва да има консенсус. Важно е да има общи здравни и икономически мерки. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Десислава Атанасова пред БНТ.

„Когато говорим за лекарствен препарат, трябва да започнем от неговата безопасност. Няма значение коя е страната-производител. Ние сме длъжни да спазваме европейското законодателство. Беше взето решение да се направи обща поръчка от всички страни-членки. Забавянето на доставките на ваксини не е проблем само и единствено на нашата държава“, подчерта тя.

„Ваксините срещу COVID-19 в България са доброволни и безплатни, всеки един български гражданин, може сам да реши дали да си я постави. ЕМА е европейската агенция, която може да определи дали лекарствата са безопасни. В България такъв орган е Изпълнителната агенция по лекарствата“, коментира Атанасова.

Десислава Атанасова призова за спазване на мерките срещу COVID-19. „Ако всеки един български гражданин е отговорен към своето здраве и на своите близки, нека бъде отговорен“. Тя припомни, че благодарение на дисциплината ни сме постигнали най-либералните мерки в Европа.

На въпрос как могат да скочат доходите в такава ситуация, Десислава Атанасова заяви: „ГЕРБ е превеждала страната няколко пъти през кризи. Сега очакваме пак да преведем страната през кризата. През цялото това време доходите на българските граждани са нараствали, увеличихме и пенсиите. Ние обещахме, че няма да повишаваме данъците на българските граждани“, подчерта тя.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Свлачище спря камионите по пътя Своге - Ребърково

Временно движението по пътя между Своге и Ребърково в района на Гара Лакатник е ограничено в двете посоки за МПС над 12 т поради паднала скална маса на пътното платно. Трафикът се пренасочва по обходния маршрут: Враца – Мездра – Ботевград – София и обратно. От АПИ призовават шофьорите да […]