Десислава Атанасова: Властта отхвърля нашите предложения, само защото идват от опозицията

12365
Десислава Атанасова: Властта отхвърля нашите предложения, само защото идват от опозицията
Снимка: БГНЕС

"Ролята на опозицията е не само да критикува правителството, затова преди време обещахме да сме конструктивна опозиция и да предлагаме, според нас, верни решения. Не само от гледна точка, че са опозиционни, а верните решения за държавата". Това заяви шефката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова в предаването "Панорама" по БНТ.

"Многократно предлагахме такива решения, дори решението за мораториума за тока, който от днес вече не съществува, пак беше предложено от нашата парламентарна група. Само че властта почти винаги автоматично или автоматизирано отхвърляше нашите решения без кой знае какви аргументи. Просто защото са предложения на опозицията. Последното решение, което внесохме отново, бе по отношение на конфликта в Украйна", допълни тя. 

Десислава Атанасова определи властта като политически Франкенщайн, събран в мол

Мисля, че днес точно стават 100 дни, откакто управлява правителството. Това е един политически Франкенщайн, събран в мол с една единств...

"Нали очаквахме промяната и парламентаризмът да се завърне изведнъж и народните представители да осъществяват парламентарния контрол съгласно Конституцията. И днес искахме да поставим много важни теми на дневен ред. На колко наши въпроса вече няма отговори седмици наред. Народното събрание е мястото, където премиерът трябва да отговаря на тях", допълни тя.

"Казахме преди, че сегашният гуверньор на БНБ е човек с изключително сериозна биография, има много сериозен международен имидж и подкрепа и не виждаме как и двете кандидатури биха били съпоставими с тази на досегашния гуверньор. След вчерашното изслушване в бюджетната комисия стана ясно, че единият от претендентите за поста не е представил актуална диплома или акредитация на своята докторска степен. Твърде несериозно ми изглежда след срока за представяне на необходимите документи съгласно процедурата някой да се сети, че трябва да легализира дипломата си и вчера докато тече изслушване в бюджетната комисия да го направи министерството на образованието и науката. И към г-н Каримански има редица въпроси, поставени от български медии по отношение на неговия стаж и опит", каза още Атанасова.

"Никой не печели от потъпкване на правото, от репресии. Шумът на опозицията бе адекватен на арестите, извършени от некомпетентни органи. Българският съд отказа да разглежда въпросните протоколи, а премиерът Кирил Петков бе основен кошаревски свидетел по този арест", заяви тя.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛИТИКА:

Бивш министър на икономиката и индустрията ще води листи на ПП-ДБ

Председателят на СДС вижда ДБ, но не и ПП като опция за бъдещо управление

Депутатите заседават извънредно

"Екзакта" прогнозира голяма преднина на ГЕРБ пред ПП-ДБ

Главчев пред посланици: България ще участва активно във възстановяването на Украйна

Предизборно: По 100 лв. месечно отгоре за храна в МВР

„Левицата“ представи водачите си за двата вида избори на 9 юни

Христанов: Притеснява ме как Кирил Петков заклеймява медии за това, че са част от мафията

НСО опроверга Денков за преустановената охрана

Минчев отрича да е замесен в "Да запазим Корал"

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика