Джамбазки: Наши граждани са ангажирани с антибългарска политика

NetNews

Когато говорим за вътрешна отбрана, трябва да обърнем внимание и на много важен аспект. Това е така наречената информационна война срещу страните членки на НАТО. България отново в момента е потърпевша от такова информационно нападение в социалните мрежи, извършено от служби и организации, които аз лично свързвам с дълбоката държава в Република Северна Македония, с Белград и, разбира се, с фабриката за фалшиви новини в Санкт Петербург ("Агенцията за интернет изследвания" на "готвача на Путин" Евгений Пригожин, б. р.).

Това заяви евродепутатът и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по време на международна конференция на тема "Европа и новите глобални заплахи", която е организирана по инициатива на Партията на Европейските консерватори и реформисти, чийто заместник-председател е Джамбазки, съобщава news.bg. "Всички помните, че една от най-големите фабрики за фалшиви новини, които се свързват с фабриката в Санкт Петербург, се намира в хубавия български град Велес. В момента разгръща такова нападение срещу България – абсолютно фалшиви, неверни тези се разпространяват широко във всички видове социални мрежи", добави Джамбазки.

Той подчерта, че за това нападение работят и редица български общественици и хора, свързани с науката.

"Аз не мога да приема, че български граждани – дали доброволно и съзнателно, или пък платено, биха могли да са ангажирани с антибългарска политика, но виждате, че имаме такива. И общественици, и политици в България работят за антибългарската кауза и срещу интереса на НАТО.

Много често чуваме лъжата, че ние трябва да подкрепим веднага Република Северна Македония, защото в противен случай тя щяла да бъде нападната от Русия или от САЩ. Нали Република Северна Македония с благословията на България стана част от НАТО? Нали има член 5 на това НАТО?

Ако Македония бъде нападната, ние всички ще реагираме и ще я защитим. Напротив – в момента антиевропейски сили работят на територията на Република Северна Македония, и те са под прякото влияние на Белград и на Москва.

Да не говорим, че се развива много широка антибългарска кампания в редица западноевропейски издания, всички с ляв, ляволиберален, левичарски уклон, които провеждат безобразно враждебна и открито лъжлива кампания срещу България и българските интереси. Тук се вижда много силен проблем и на ЕС, и на Северноатлантическия договор. От територията на държави, членове на Северноатлантическия договор, се води кампания срещу други държави, членове на Северноатлантическия договор, и това минава без всякакви последствия. Това поражда основателно съмнение доколко може да бъде задействана колективната отбрана", каза още Джамбазки.

Българският евродепутат е говорил и за "ислямокомунизма като вътрешна заплаха за Европейския съюз", като е акцентирал, че мнозинството от ляво-радикалните правителства толерират нашествието на ислямо-болшивизъм и на ислямски комунисти в своите държави.

"Аз ще добавя към тези заплахи и заплахата от китайския комунизъм. Дори ако приемем, че китайският вирус беше нещо случайно, нещо, което се е случило, защото няма санитарен и хигиенен контрол и няма контрол върху болестите в провинцията, от която се твърди, че е тръгнал, да видим какви са ефектите от него. Световна пандемия, изключително тежка предстояща икономическа криза, чието начало дори още не сме видели. Срив на транспорта. Авиационният транспорт е приземен, стотици хиляди работни места са загубени. Туризмът, развлекателните бизнеси… Сега това вече не е така заради поведението на китайските власти", настоял още Ангел Джамбазки.

Според него това е била световна заплаха, на която системите за сигурност на западноевропейските държави, включително НАТО, не са реагирали по никакъв начин. А липсата на адекватна реакция отдаде на други приоритети на част от европейските лидери.

"Повечето западноевропейски правителства предпочитат да не харчат никакви средства за обновяване на своите въоръжени сили и за превъоръжаване. Насочват тези средства към това да си купуват време, изплащайки недължими помощи на нелегалните имигранти. Голямата част от тях – мюсюлмани, а част от тях и ислямисти. И си купуват техните гласове. Във Франция това е точно така. В Германия това е точно така", заяви Джамбазки.

Той обърна внимание и конкретно на заплахата от Турция. "Турция е във война с всички свои съседи с изключение на България. Някъде участва активно в бойните действия с окупаторска сила, някъде със заплахи. Но всъщност тя има само една отворена врата към западния свят, и това е България, което не е никаква гаранция за нищо. Видяхме присъствието на турския президент и диктатор Ердоган, макар и виртуално, на конгрес на една българска политическа сила. Което прави тази политическа сила изключително небългарска. Ние разглеждаме участието му в конференцията на ДПС като заплаха за българската национална сигурност и териториална цялост. Той показа, че променя своята концепция – ликвидира другите две протурски, прокситурски партии, които беше създал с откровени турски агенти, и сега фокусира цялото внимание на Турция и турската външна политика върху политическата партия ДПС. Това още веднъж потвърждава тезата ни, че тази политическа сила е противоконституционна и вече е пряка заплаха и за националната сигурност, а, за съжаление, в бъдеще – и за териториалната цялост на България. Цялото ни общество трябва да има много ясна реакция. Тук вече не става въпрос за партийни пристрастия", заключи Джамбазки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Знаете ли кой е микробус на годината?

PSA Group спечели победата в престижния конкурс "Международен ван на годината 2021" със своите електрически модели: Peugeot e – EXPERT, Citroen ё-JUMPY и Opel Vivaro – e. Тази победа отразява успешното прилагане на стратегията за електрификация на PSA Group. Благодарение на наличието на електрически мотор вместо ДВГ, едно от ключовите […]