Джейми Лий Къртис с почетна награда

NetNews

Американската актриса Джейми Лий Къртис получи почетна награда "Златен лъв" за изключителни постижения на кинофестивала във Венеция, съобщи АФП.

Актрисата благодари на режисьора Джон Карпентър и сценаристката Дебра Хил, чиито филми "Хелоуин" я направиха известна, както и на всички, с които е работила.

Джейми Лий Къртис си спомни и родителите си, актьора Тони Къртис и актрисата Джанет Лий, като каза, че те биха били много горди да я видят как получава толкова ценна за нея награда.

Новият филм от поредицата "Хелоуин убива" беше прожектиран след церемонията по награждаването.

Ролята на детегледачката Лоури Строуд, която се изправя срещу серийния убиец Майкъл Майърс, вече е като втора природа на Джейми Лий Къртис. Тя обясни успеха си в жанра с факта, че лесно се плаши.

"Мисля, че това е вроден талант. Този ужас, който виждате на екрана, е истински, автентичен, няма психологическа подготовка", увери тя на пресконференцията преди церемонията.

Известни заглавия с участието на Джейми Лий Къртис са "Риба, наречена Уанда", "Смяна на местата", "Истински лъжи", "Вирус", "Вади ножовете". Тя се е снимала в повече от 80 филма.

Сред отличените със "Златен лъв" за цялостно творчество са Тилда Суинтън, Педро Алмодовар и Ванеса Редгрейв.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Продават дома от детството на Джордж Харисън

Домът, в който е израснал Джордж Харисън, отива на търг, съобщават от Omega Auction. Предполага се, че къщата, която е в предградието Спийк, на 8 мили от Ливърпул, ще достигне цена от 200 000 лири, пише life.dir.bg. Аукционът ще се проведе на 28 септември. Наблизо има летище, районът се обслужва […]