Джелялетин Гювенч: ЕС да даде повече подкрепа за мигрантите

NetNews

Вместо да критикува България и Турция за мигрантския натиск, Европейският съюз да даде още повече подкрепа за двете държави. Това мнение изрази в Кърджали председателят на Комисията по вътрешни работи на Великото национално събрание на Турция Джелялетин Гювенч.

Заедно с 26 депутати, членове на комисията, той е на посещение в района, където се запозна със социалната, икономическата и политическа обстановка. Нелегалната миграция притеснява Турция, която иска да предотврати всички действия в тясно сътрудничество със страната ни. За справяне с мигрантския натиск тя е предприела сериозни мерки, една от които е увеличаване полицейския състав по границата, съобщава БНР. Тези мерки са в полза не само на България, но и на европейските държави, каза председателят на комисията Джелялетин Гювенч. „Вместо Европейският съюз да критикува нашата държава, трябва да осигури още повече подкрепа на нашите две страни, за да се справим с този проблем, защото тази борба е много трудна и близките държави трябва да работят много сериозно“.

В Кърджали членовете на вътрешната комисия на Великото национално събрание на Турция се срещнаха с кметовете на всички общини в областта и с представители на ДПС.

Според кмета Хасан Азис двустранните отношения са много добри, което е предпоставка за инвестиции и разкриване на работни места. „Турция е като една добра икономическа база и основа и търсеща зона за разширяване на своите инвестиции, а Кърджали и България – като зона, която търси инвестиции“.

Турските депутати посетиха новата джамия в Кърджали и централната църква „Свети Георги“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

5 спорта, които горят най-много калории

Когато искаме да сме във форма, често пъти се питаме кое е по-важно – спортът или храненето? Според някои специалисти, диетата е от съществено значение и дори твърдят, че добрата ни визия зависи на 80% от нея. Според други, няма как да разделяме храненето от физическата активност и те вървят […]