Джокович кацна в Австралия, не го пускат да напусне летището

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Проблем с визата спира поне временно Новак Джокович да влезе в Австралия преди първия турнир от Големия шлем, който започва на 17 януари.

Така драмата около участието на неваксинирания световен №1 в тениса продължава, след като светът не спира да обсъжда факта, че той получи медицинско изключение за това от организаторите.

Но не и от властите, очевидно. Тази вечер около 23,30 ч местно време (14,30 ч наше) самолетът с Джокович и екипа му на борда е кацнал на летището „Tullamarine“, но граничните власти са отказали на сърбина визов достъп до страната.

Още по темата

5 яну 2022 14:16

31

5 яну 2022 10:45

187

Осъществена е връзка с правителството на щата заради проблем с визата, която е била изпратена от антуража на Джокович. Проблемът е в липсата на медицинска аргументация около отсъстващият задължителен документ за ваксинация. Виктория не допуска на територията си граждани на други държави, които не са имунизирани, освен ако нямат доказана медицинска причина да не са го направили.

20-кратният шампион в Шлема се е опитал да влезе в страната с виза, която няма такова медицинското разрешение поради липса на ваксинация. Новината съобщи местната медия The Age, позовавайки се на източник от летището. Според журналиста Пол Сакал става дума за грешно изписване на точния вид виза.

Федералните власти от столицата са се свързали с щатските във Виктория и са поискали одобряване на визата или поне подкрепа световният №1 в тениса да влезе временно в страната, преди въпросът да бъде разгледан по-обстойно. Но след това са получили отказ. Местните власти от Виктория очевидно не са съгласни да оставят Новак да влезе в Мелбърн.

По закон това може да се случи със заповед от правителството на Австралия, което вероятно ще е развитието. Но към момента, около час и половина след полунощ местно време, най-добрият тенисист в света не е напуснал летището.

Очаква се на Джокович да му бъде разрешено да го направи все пак, но разиграващата се драма, екшън и почти криминална ситуация на „Tullamarine“ по никакъв начин няма да помогне да се успокоят настроенията в страната.

А те са доста негативни – жителите на Мелбърн се заканват да освиркват Новак на турнира заради поисканото и получено от него медицинско изключение.

Спортният министър Джаала Пулфорд потвърди, че щата Виктория няма одобри визата на Джокович. Въпреки това вероятно той ще получи такава и все пак ще играе на Откритото първенство на Австралия.

Джокович е деветкратен шампион там, както и актуален такъв от миналата година.

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учени разкриха възрастта на Слънцето и колко още му остава

Учени откриха, че Слънцето е „изживяло“ около половината от живота си и с помощта на сложни изчисления са разбрали кога най-накрая ще изгори. Слънцето осигурява светлината през деня, топлината през лятото и без него щяхме да се озовем в меко казано неудобна ситуация – така че е лоша новина, че […]