Джонсън за мерките по Коледа: Не искаме да забраним празника!

NetNews

На специална пресконференция британският премиер Борис Джонсън заяви по повод на критиките за облекчаването на строгите ограничения по Коледа, че правителството „не иска да забрани празника, това ще бъде нечовешко“.

Правителството бе подложено на критики, облекчаването на мерките за пет дни около Коледа, смятано от 23 до 27 декември, ще коства живота на много хора.

Борис Джонсън обаче реши да не променя взетото решение като заяви, че „човешкият дух иска да празнува и хората не трябва да бъдат ограничавани твърде много“.

Той допълни, че посланието към хората е пределно ясно, че не могат да се събират повече от три семейства на едно място повече от пет дни.

Премиерът наблегна на думата „максимум“ и поясни – “това не означава обезателно, че навсякъде трябва да се съберат три семейства“. Колкото по-скромна и по-кратка Коледа, толкова тя ще бъде по-безопасна, допълни Джонсън.

Премиерът пожела още от сега „Весела по-скромна Коледа“ на хората и изрази надежда, че с помощта на ваксината и другите мерки, които взема правителството, страната ще бъде в много по-добро състояние за Великден.

В Уелс и Шотландия се очаква мерките да бъдат по-строги по Коледа. В Уелс бе отправен призив за събиране на само две семейства, а в Шотландия да се събират в само в един петте дни по Коледа.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Отиде си още едно знаково лице на БНТ

Отиде си още едно знаково лице от обществената телевизия. На 14 декември почина Иван Донев – един от първите водещи на предаването "Бразди", създател на програма "Воин". След 90-те години е заместник-главен редактор на "Публицистика" и пряко отговаря за подготовката на всички предизборни студия в БНТ. 25 години от живота […]