Джо Байдън е готов със своя кризисен дрийм тим

NetNews

В Съединените щати, избраният за президент на страната Джо Байдън ще обяви утре първите назначения в кабинета си.

От кабинета на избрания за президент на Съединените щати Джо Байдън обявиха официално имената на хората, които той възнамерява да номинира за членове на администрацията си, по-конкретно в екипа му за външната политика и сигурността, предаде Ройтерс.

Бившият държавен секретар Джон Кери ще е специален пратеник за преговорите за борба срещу климатичните промени.

Както се очакваше, Антъни Блинкен е кандидатът за държавен секретар. Той е бивш заместник на Хилъри Клинтън в департамента.

За съветник на президента Байдън по националната сигурност е номиниран Джейк Съливан. Той вече е изпълнявал такава длъжност в кабинета на Байдън, по времето, когато беше вицепрезидент.

За посланик в ООН Байдън издига кандидатурата на Линда Томас-Грийнфийлд.

За първи път директор на националното разузнаване на Съединените щати, ако бъде одобрена от Сената, ще е жена – Аврил Хейнс. Също за първи път, министър на вътрешната сигурност ще е от латинообщността – Алехандро Майоркас, който е от кубински произход.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ресторантьорите вече пишат до Борисов за предложените мерки

Предложението на здравните власти за пълно затваряне на дискотеки, нощни заведения, кафенета, барове, сладкарници изненада бранша. Те обявиха, че още утре ще изпратят писмо до премиера, с което ще настояват мярката да не влиза в сила. „Изненадани сме. Все още не е прието това решение. Един месец са затворени нощните […]