Джо Байдън нарече кризата в Украйна „повратна точка в историята“

NetNews

Президентът на САЩ Джо Байдън каза, че кризата в Украйна е повратна точка в историята

Президентът на САЩ Джо Байдън по време на пътуване до завод в Алабама, който произвежда противотанкови ракетни системи Javelin за Украйна, нарече кризата в Украйна повратна точка в историята. Това съобщава РИА Новости.

Според Байдън това се случва само веднъж на всеки шест до осем поколения. Той отбеляза също, че смята събитията в Украйна за „първата истинска битка“ между демокрацията и автокрацията в съвременните условия.

На 28 април стана известно, че президентът на САЩ Джо Байдън е поискал допълнителни 33 милиарда долара от Конгреса за нова помощ за Украйна на фона на руската специална операция. От общата сума на пакета САЩ планират да отделят около 20,4 милиарда „за допълнителна военна помощ и помощ за сигурност“ на Украйна, както и за укрепване на сигурността на Европа, припомня Лента.ру.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Красен Станчев: Мярка като налагане таван на цените би имала по-скоро отрицателен икономически ефект

Не сме достигнали пика на инфлацията. Това коментира икономиста и основател на Института за пазарна икономика Красен Станчев в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR. „При 35% увеличение на цените на производител, вероятно от май нататък, всичко това ще бъде пренесено върху цените за потребителите“, каза той. Станчев е категоричен, […]