Джо Байдън обяви още едно ключово назначение

NetNews

Новоизбраният президент на Съединените щати Джо Байдън обяви още едно ключово назначение: Сюзън Райс, бивш съветник по националната сигурност в екипа на Барак Обама, ще оглави Съвета за вътрешна политика към Белия дом, който ще отговаря за изпълнението плана за икономическо възстановяване на Джо Байдън.

В комюнике, цитирано от АФП, преходният екип на Джо Байдън отбелязва, че 56-годишната бивша съветничка по националната сигурност на Барак Обама е "сред най-способните и опитни висши правителствени служители в страната и притежава нужната компетентност да впрегне правомощията на федералното правителство в полза на американците".

Афроамериканката Райс беше сред фаворитите за поста държавен секретар, който беше съобщено, че ще получи Антъни Блинкън. През лятото тя бе сред обсъжданите имена за кандидат-вицепрезидент на Байдън, но впоследствие за него беше предпочетена Камала Харис, припомня БТА.

Още номинации за екипа на Байдън

Байдън номинира също Том Вилсак за свой министър на земеделието – пост, който той заемаше през цялото управление на президента Обама (2008-2016 г.).

Марша Фъдж, сега член на Камарата на представителите, бе номинирана да оглави министерството на жилищното строителство, а бившият началник на канцеларията на Обама – Денис Макдона, ще застане начело на министерството по въпросите на ветераните.

За авторитетния пост на търговски представител на САЩ беше предложена адвокатката Катрин Тай, която е специалист по въпросите на свободната търговия и Китай. Ако бъде утвърдена от Сената, Тай ще бъде първата американка от азиатски произход на този пост, отбеляза екипът на Байдън.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Учители са срещу връщането на децата в клас от януари

Учители се противопоставят на връщането на децата в клас от началото на следващата година, за което се обяви вчера образователният министър Красимир Вълчев. Категорично несъгласие изразяват от обединението „Учители за безопасно образование“, съобщи бТВ. Според позицията им данните за развитието на пандемията в България в настоящия момент са песимистични и […]