Диктофон преобразува аудиозаписите в текстов формат

NetNews

Китайската компания Mobvoi, специализирана в разработването на системи за изкуствен интелект, предлага на пазара компактен диктофон AI Recorder, способен автоматично да преобразува човешката реч в текстов формат без използването на специален софтуер.

Mobvoi също така пуска специална онлайн платформа в подкрепа на алгоритъма на AI Recorder, използващ изкуствен интелект. Разработчиците гарантират точността на преобразуване на гласовия запис в текст (транскрипция) от поне 94% при стандартни условия.

При преобразуване на глас в текст невронни мрежи се използват за анализ на аудио файла, подчертаване на ключови думи и ускоряване на процеса на транскрипция. Компактният диктофон Mobvoi AI Recorder е оборудван със система за намаляване на шума, която използва два микрофона.

Устройството тежи само 20 грама, а за по-лесна употреба, кутията е снабдена с магнитно и механично закрепване. 16 GB памет за запис на глас ще ви позволи да обработите до 500 часа аудио записи. Също така, потребителите на Mobvoi AI Recorder получават облачно хранилище, което може да побере до 200 часа аудио файлове.

Автономната работа на Mobvoi AI Recorder се осигурява от батерия от 300 mAh, която позволява запис на звук за 10 часа. В режим на готовност устройството издържа до 40 дни. Батерията се зарежда чрез USB Type-C конектор. Диктофонът е оборудван с безжични модули Bluetooth и Wi-Fi, а също така поддържа два аудио формата: OGG и MP3. Mobvoi AI Recorder е с цена от $99.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Пеканов: Планът за възстановяване ще влее 20 млрд. лева в блгарската икономика

На брифинг след заседанието на Министерския съвет вицепремиерът по управление на европейските средства Атанас Пеканов заяви, че 20 милиарда лева ще се влеят в икономиката от Плана за възстановяване. "С влизането в длъжност на служебния кабинет започнахме интензивна работа по Плана за възстановяване и устойчивост. Планът съдържа много реформи, ревизираната […]