Димитър Гочев: Не знам как ще продължи управлението оттук нататък

NetNews

Не мога да кажа как ще продължи управлението оттук нататък. Но министър-председателят говори за правителство на малцинството. Аз го наричам мнозинство антикорупция с различни депутати, които имат желание да се приемат закони, чрез които да се противодейства на корупцията.

Това каза Димитър Гочев от „Продължаваме промяната“ пред БНТ.

Той коментира, че няма желание да разговаря с „Има такъв народ“ за връщането им на масата за преговорите.

„Работата с тях беше изключително трудна. Вярно е това, че саботираха работния процес. Бил съм свидетел на това в Комисията по правни и конституционни въпроси, като даваха абсурдни правни аргументи“, допълни Гочев.

За подобен саботаж Гочев даде пример със Закона за противодействие на корупцията.

„По този закон колегите от ИТН настояваха така да бъде разписан той, че да има един политически орган, назначаван от 4-те партии, които са в коалицията и всеки един от членовете на органа, да решава дали даден политик да бъде разследван. А това означава политически чадър над наказателното производство по корупционни престъпления“, изясни той.

„Специално за КПКОНПИ вината е на ИТН, че нямаше законопроект. След като бяхме освободени от воденичния камък на следващия ден го внесохме“, заяви Гочев.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Бойко Рашков: Не съм чул и намек от премиера за възрастта ми

Според вътрешния министър от началото на година са съкратени 2000 служители от МВР. 98% от реформата е завършена и остава само тази част, за която е необходимо парламента да приеме промени в Закона за МВР. Регистрираните престъпления са намалели, а разкритите са се увеличили. По повод твърденията на Станислав Балабанов, […]