Димитър Гърдев: Имаме ограничени възможности като износител на сигурност

NetNews

Възможностите ни са ограничени и минимални като износител на сигурност“, заяви пред bTV експертът по международна сигурност и бивш председател на парламентарната външна комисия Димитър Гърдев.

„Трябва да се направи една равносметка какво се случва. Само преди няколко месеца сигурността в Европа се промени. Имаме съвършено различна обстановка, която ще има отражение върху следващите 20 и повече години“, каза Гърдев.

Той допълни, че войната в Украйна е изключително опасна за региона. „В момента, в който сме обявени за неприятелска държава, към България са насочени ембаргови действия. Въоръжените сили, които са въоръжени основно със съветски тип оръжие, ние сме поставени пред едни скоростни проблеми за решаване“, каза Гърдев.

„Трябва да си дадем сметка, че преходът в България не беше един от най-успешните“, допълни още той.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

САЩ: Не сме участвали в убийството на руски генерали

Американското министерство на отбраната отрече да е предавало разузнавателни данни, които да са позволили на украинските сили да елиминират високопоставени руски военни в близост до фронта, както твърди в. „Ню Йорк таймс“, предаде Франс прес. Вярно е, че САЩ са предавали на Киев разузнавателни данни „с цел да помогнат на […]