Димитър Иванов: Драматичният и кървав етюд тепърва започва

NetNews

Драматичният и кървав етюд тепърва започва. Това, което се случи с газа се пренася на много места, включително с ядрената енергетика. Тази свързаност от десетилетия и държавите от цяло Европа, които са зависими, ще плащат сега цената. Ние сме в условия на война, ако украинците се огънаха, те щяха да са окупирани. Газовата война на Русия е елемент на всичко това.

Това коментира енергийният експерт Димитър Иванов в ефира на „Честно казано с Люба Кулезич“ на телевизия „Евроком“.

„Не можем да знаем дали крадат или не газ в момента. Да крадеш във военно време е едно, а в мирно е друго. Във военно време и спекулата, и дезертьорство се наказват по един и същи начин. Нещата ще станат все по-остри и безмилостни“, коментира той думите на вицепрезидента Йотова, че може да има далавера с газ от кабинета.

„Не са хубаво нещо посредниците. Цената на посредника не е по-добра от цената на производителя. Затова говоря за шистовия газ, втечнен газ, и Америка може да помогне. Трябва да се премахне мораториума за добиване на шистов газ“, категоричен бе Иванов и допълни, че не може всичко да си обясняваме с Газпром.

„Русия и техните приятели в Белград и Будапеща, за да получават газ по 300-400 долара, трябва да не ни спират газа. Бих предложил цената на газа, който ни се дава, да е по-евтин от газа, който се траспортира през България“, каза още енергийният експерт.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Георги Георгиев: "Турски поток" е изцяло незаконен проект

„Турски поток“ е изцяло незаконен проект и то на няколко нива. Първо това са ОВОС-ите, след това са строителните разрешителни, с които ние осъдихме ДНСК, с които отказаха да ни предоставят документите и получихме над 3400 документа, от които става, че изграждането на „Турски поток“ е използвало строителните разрешителни от […]