Димитър Ковачевски ще получи мандат за съставяне на правителство в РМС

NetNews
Димитър Ковачевски ще получи мандат за съставяне на правителство в РМС

Снимка: Pixabay

Димитър Ковачевски е избран да получи мандат за съставяне на правителство в Република Северна Македония. Това обяви той самият снощи на страницата си във Фейсбук след няколкочасово заседание на Централния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония (СДСМ), чийто председател е.

„Това е предизвикателство, което съм готов да приема и съм отдаден на работата си, за да оправдая гласуваното доверие“, написа Ковачевски.

До късно вечерта продължи сесията за избор на ново ръководство и нови членове на Централния и Изпълнителния съвет на Социалдемократическия съюз на Македония.

„СДСМ ще се реорганизира, ще продължи да се демократизира и модернизира. Партията е отворена за ангажиране на нови хора, които притежават знания, честност и ангажираност към социалдемократическите ценности“, написа Ковачевски.

Вероятно във вторник той ще получи мандата за съставяне на правителство. Такива са нагласите на президента Стево
Пендаровски, които той обяви в последното си интервю.

До избора на Ковачевски за председател на СДСМ и бъдещ премиер се стигна след оставката на Зоран Заев заради слабото представяне на партията на местните избори през октомври. /БТА/


 

Източник: https://dnes.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Петков, Радев, НАТО и Русия – кой кого да слуша за външната политика. И малко близка история

Президентът Радев и премиерът Кирил Петков. Снимка: БГнес В отчаяни опити да разбият коалицията адептите на мутрорежима залагат на раздухване на идеологически разпри между партньорите. Външната политика в това отношение е сред най-рисковите области. Немалка вреда, предполагам измерима в стотици хиляди гласове, нанесе на Радев преекспонирането му в изборната кампания […]