Димитър Николов вдъхна вяра и кураж на бургазлии навръх празника

NetNews

Кметът на Бургас Димитър Николов отправи емоционално обръщение към съгражданите си навръх празника на приморския град – Никулден. Градоначалникът пожела здраве на хората и ги призова да вярват в силата на доброто

"Не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго след като терминът COVID-19 се превърне просто в един лош спомен от миналото. Предстои ни трудна зима. Но след нея ще дойде пролетта, после лятото… И по-страшни неща е имало в десетилетията назад. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, за да преодолеят трудностите, да вървят напред и да оставят добро след себе си за следващите поколения", заяви с оптимизъм кметът на Бургас.

Ето и цялото му обръщение към гражданите:

Скъпи бургазлии,

Днес почитаме нашия закрилник свети Николай Чудотворец. Покровител на града, на именниците, моряците и рибарите, усмирител на бурите и морските стихии, умиротворител на враждуващите, закрилник на децата и семействата.

В тази трудна за всички ни година, днес е денят, в който да се изпълним с вяра и оптимизъм, че тежките предизвикателства ще отминат, че имаме закрилата на светците, че от всеки от нас зависи да пази себе си, семейството, близките си.

Затова в този светъл ден пожелавам на всички ви на първо място здраве. Имаме ли него, можем да имаме и всичко останало.

Нека името на Бургас продължи да се споменава с добро. Той е нашият дом, нашата крепост. И не се съмнявайте, че Бургас и бургазлии ще ги има дълго след като терминът COVID-19 се превърне просто в един лош спомен от миналото.

Предстои ни трудна зима. Но след нея ще дойде пролетта, после лятото… И по-страшни неща е имало в десетилетията назад. Преживели са ги предците ни. И са давали всичко от себе си, за да преодолеят трудностите, да вървят напред и да оставят добро след себе си за следващите поколения.

Има много видове Вяра. И всяка от тях може да бъде полезна. Затова според собственото си светоусещане вярвайте в медицината, в бог, в силата на духа, във взаимопомощта.

Аз също вярвам. В умението на бургазлии в трудните моменти е да казват НИЕ вместо АЗ. И в това, че ни предстоят по-добри времена. Затова ще продължа да правя планове за развитието на града и то за години напред.

Нека обаче всички заедно да направим така, че възможно най-много от нас да видят сбъднати своите планове и мечти. Защото така постъпва една сплотена общност.

Днес искам да благодаря на всички медици, които изпълняват своя дълг и преживяват тежки месеци. Благодаря на хората, които се грижат за сигурността в града. Благодаря на тези, които подкрепят нуждаещите се, слабите и болните. Благодаря за търпението на всички, които се наложи да останат вкъщи.

Искрено съжалявам, че няма да успеем с подобаваща церемония да почетем бургазлиите, които в тази изпълнена с проблеми и притеснения 2020-а година помагаха на болните, бедните и хората с увреждания, които даваха пример на всички останали и увличаха другите след себе си. А те са наистина много!

Благодаря искрено на всички вас за човещината…

Но сега не е време за церемонии.

Догодина, живот и здраве, ще организираме в по-подходящ момент събитие в чест на доброволци, дарители и всички хора, които под някаква форма се лишиха от лично време и средства в полза на обществото.

Догодина ще наградим и стотиците бургаски отличници – нашето бъдеще, нашата гордост, нашата надежда. А дотогава нека учениците се учат старателно, независимо дали в класната стая или в домашни условия.

Днес обявяваме новите почетни граждани на Бургас. Заслужили и всеотдайни хора, получили това призвание благодарение на труда си.

Но тази година това звание заслужават всички бургазлии. За труда си, за търпението, за взаимопомощта, за това, че се лишиха от много неща, за да се справят с тази тежка ситуация.

Още веднъж честит Никулден, скъпи бургазлии. Желая на всички да посрещнем с вяра и надежда предстоящите Коледни празници. Пазете себе си и своите близки. Пожелавам ви здраве и нека свети Николай Чудотворец бди над семействата ни и закриля Бургас.

Честит празник!

Димитър Николов

КМЕТ НА ОБЩИНА БУРГАС

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Подновяват преговорите между Великобритания и ЕС в Брюксел

Преговорите за търговско споразумение между Великобритания и ЕС ще бъдат подновени в Брюксел – за това се договориха в едночасов телефонен разговор британският премиер и председателят на Еврокомисията. Двамата лидери ще разговарят отново в понеделник вечерта. Британският кабинет ще подкрепи премиера Борис Джонсън, ако той прецени за необходим Брекзит без […]