Димо Гяуров: САЩ могат да ни натиснат за Северна Македония

NetNews

"Мисля, че САЩ ще успее да излезе и от тази нелицеприятна ситуация с обеца на ухото. Целите, които си постави, не са невъзможни за постигане". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS о.р. ген. Димо Гяуров, бивш началник на разузнаването.

По думите му борбата с дискриминацията, срещу обедняването, подпомагането на семейства, деца и мигранти, това са сред неговите приоритети във вътрешната политика.

"Близо 700 000 мигранти, влезли в САЩ още като деца, ще бъдат натурализирани чрез нов законопроект", припомни той.

"Байдън обеща, че ще върне Америка в споразумението на климата и СЗО и някои неща вече са факт. Новият държавен секретар е привърженик на активната външна политика, изказвал се е рязко относно оттеглянето от Ирак и Сирия. Би могло да се очаква да не се изтеглят от Ирак и Германия, да се спре процесът", прогнозира генералът.

"Очаквам ясни послания и резултатите по посока на Северна Корея, както и втвърдяване на позицията по отношение на Китай и Тайван. Може да има натиск, способстващ откъсването на Русия от китайската орбита. Русия все повече изпада в зависимост от Китай", коментира Гяуров.

Той очаква натиск от САЩ при енергийните ни проекти, тъй като не е ясно доколко сме постигнали диверсификация. Ще се лишим от известно количество транзитни такси.

Според него трябва да свикнем с мисълта, че следва да приключим с АЕЦ „Белене“.

Ген. Гяуров смята, че е напълно възможен натиск от САЩ за по-скорошно разрешаване на проблемите ни със Северна Македония. Затова трябва да обясним аргументите си.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Първан Симеонов: Познах, че ГЕРБ ще удържи протеста, само БСП може да ги свали

"Прогнозирах, че ГЕРБ ще удържи на протеста. Ще има избиратели, които ще се питат кое е голямото, което може да махне ГЕРБ, а това е БСП". Това каза в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по NOVA NEWS политологът Първан Симеонов. По думите му с изтощаването на енергията на протестите отново […]