Дишева: Главен прокурор може да не е някой от заместниците

NetNews

Дишева: Главен прокурор може да не е някой от заместниците

Снимка: БГНЕС

ВСС трябва да вземе решение кой поема функциите на Иван Гешев. Законът мълчи какво се случва след процедура по предсрочно освобождаване. Това обяви в ефира на Нова Атанаска Дишева от ВСС.

Още по темата

8 юни 2023 11:06

129

1 юни 2023 12:53

20

Тя допълни, че, след като пленумът на ВСС избира главния прокурор, правната логика била отново той да избере негов заместник.

„Според мен няма задължение да изберем личност, изпълняващ длъжността главен прокурор от кръга на неговите заместници, тъй като част от тях продължават да стоят твърдо зад Гешев”, обясни още Дишева.

„Факт е, че очаквах Гешев да направи повече разкрития, отколкото всъщност направи в Страсбург. През годините той нееднократно  е предприемал подобни действия – обявява, че ще направи някакви разкрития, а това не се случва. В първите месеци от мандата му той заяви, че ще бъде направен дълбок анализ на цялата приватизация за последните 20 години, но и това не стана”, твърди членът на ВСС.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ограничаване на инхаус поръчките иска финансовият министър

Пълна забрана на инхаус поръчките за ведомствата харчещи милиарди левове годишно на данъкоплатците – Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и Националната здравна осигурителна каса (НЗОК), затягане на пробойните за възлагане на обществени поръчки с публични средства без търг и конкурс и задължителни пазарни консултации за търгове над 10 млн. лв. в […]