Днес започва „Аполония“ 2022

NetNews

Четири големи юбилея ще се честват на празниците на изкуствата „Аполония“ в Созопол тази година.

С концерт на Детския духов оркестър „Джуниър бенд“ от Велико Търново, в амфитеатъра на града, тази вечер се открива фестивала. 70-годишен юбилей ще отбележи Иво-Папазов-Ибряма, ще се чества 100-годишнината от рождението на Радой Ралин и 80-годишен юбилей на литературния историк Михаил Неделчев. Рок група „Фондацията“ ще отбележи 55-годишнината на „Щурците“ с концерт, който е сред акцентите в програмата.

От днес до 5-ти септември Созопол отново става културната столица на България. Различни изкуства на различни сцени си дават среща в морския град. Празниците на изкуствата за 38 поредна година обединяват таланта на най-любимите български творци.

Над 50 събития са включени в програмата, каза артистичният директор на „Аполония“ Маргарита Димитрова:

„Новото е, че имаме млади хора – например, започваме с детския духов оркестър „Джуниър бенд“ от Търново. Това са едни великолепни млади музиканти, които ще бъдат на самото откриване. Имаме млади изпълнители, студенти, завършили вече Музикалната академия, които ще свирят на 29.08. в Археологическия музей. Имаме един изключително млад и много талантлив пианист Джулиън Тривелиан, който ще свири при нас на 30 август“.

В програмата са включени богата палитра от събития- концерти, театрални постановки, изложби, литературни премиери, майсторски класове, както и ежегодните срещи с българските творци край морето в разговори озаглавени „Цената на успеха“.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Антверпен: Страхът от наркомафията превзема цели квартали

Бомбени атентати, престрелки, престъпност – от юни насам полицията в Антверпен е регистрирала около 30 акта на насилие в средите на наркобандите, което е повече, отколкото през цялата минала година. Директорът на криминалната полиция Ив Дризен разказва в ефира на канала vrt за спиралата на насилието, която се подхранва от […]