Днес изтича срокът за изготвяне на списъците с желаещите да гласуват в чужбина

NetNews

Днес е крайният срок, в който ръководителите на дипломатическите и консулски представителства /ДКП/ трябва да изготвят и подпишат списъци за гласуване извън страната на лицата, заявили желание за гласуване на 4 април т. г., посочват от ЦИК.

Също днес е срокът, в който МВнР изпраща на ГД "ГРАО" в МРРБ обобщените данни от всички държави с имената, ЕГН и постоянния адрес в България на лицата, вписани в списъците на лицата, заявили, че ще гласуват извън страната, за да бъдат заличени от избирателните списъци за гласуване в страната.

Списъците на лицата, заявили желание за гласуване извън страната, се публикуват от министъра на външните работи и от ръководителите на ДКП на интернет страницата на МВнР и на представителствата.

При кмета на общината се провеждат консултации за съставите на подвижните Секционни избирателни комисии.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Искам България, в която хората са по–важни от магистралите, казва в обръщение водачът на „Изправи се! Мутри вън!” в Ямбол Станчо Ставрев

Участвам в тези избори, защото смятам за важно и нужно да върнем достойнството на България и на народа ни. Това заяви в обръщение на личния си профил в социалните мрежи Станчо Ставрев, водач на листата на коалиция „Изправи се! Мутри вън!” в Ямбол. В изявлението си Ставрев излага основните мотиви за включването си в парламентарния вот. Публикуваме пълния текст на обръщението му: