Днес и утре ваксинират пред библиотеката в Ямбол

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

На 9 и 10 септември (четвъртък и петък) желаещите да си поставят ваксина срещу COVID -19 в Ямбол ще могат да го направят в изнесен кабинет, организиран от Община Ямбол и РЗИ – Ямбол.

И в двата дни мобилният ваксинационен пункт ще бъде разположен до Регионална библиотека „Г. С. Раковски“ от 16:00 до 18:00 часа.

Гражданите имат възможността да избират между „Янсен“, „Пфайзер“ и „Модерна“.

Ваксинацията ще се извършва от медицински специалисти.

Припомняме, че през делничните дни гражданите имат възможност да се ваксинират в РЗИ – Ямбол, МБАЛ „Свети Пантелеймон“ и Медицински център „Бербатов“.

В Ямболска област към 8 септември 17 156 души са със завършен ваксинационен цикъл, което е 16,74% от подлежащите на ваксинация в областта.

На национално ниво ваксинираните са 19, 57 %.

За да се улесни достъпа до ваксини, мобилни ваксинационни пунктове бяха разполагани няколко пъти в Ямбол.

В началото на месец юли пункт беше позициониран в Градския парк, а преди седмица шатри за ваксинация бяха разположени пред две от големите търговски вериги в града.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ето го подпалвача на "Купола" в Благоевград (СНИМКА)

До края на седмицата ще се гледа мярката на Орлин Соколов от Дупница. 44 годишният ром е зад решетките, за големия пожар в емблематичната сграда "Купола " в центъра на Благоевград, пише Struma.com. Невижданият пожар превърна в руина прекрасната сграда и нанесе огромни щети на банка, офиси, нощни клубове и […]