Домашните любимци, които не миришат

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Да приютиш домашен любимец носи много плюсове, но също така и недостатъци. Когато живеете в малко жилище миризмата, която излъчва домашният любимец може да се окаже проблем, пише каналът "Zoo Box" във vbox7. Ето кои са животинчетата, които можете да си вземете, без да се притеснявате, че ще излъчват силна миризма: Чинчила Тези малки очарователни същества са космати и меки, но по-важното е, че обичат да се поддържат чисти. Чинчилите нямат особена миризма и се почистват самички. Важно е да знаете, че тези приятели могат да станат доста големи в сравнение с други гризачи.

Заек

Зайците имат малко по-скъпа поддръжка, що се отнася до домашен любимец, но въпреки това са идеалния домашен любимец без миризма. Единственото нещо, което мирише при заека е урината му. Козината им няма мирис и не улавя нито една от миризмите, които домът им може да придобие. Поддържате ли дома му чист, няма да усетите никакъв аромат. Плъхче Извън лошата им репутация, тези малки същества са изненадващо чисти. Те прекарват по-голямата част от деня в грижа за себе си и нямат естествена миризма. Социални същества, които се привързват лесно и обичат да прекарват време около вас. Ако се грижите правилно за жилището им няма как да усетите неприятна миризма. Басенджи

Много кучета излъчват неприятна миризма, особено когато са мокри, което повечето хора смятат за непоносимо. Въпреки това, някои породи като басенджи имат уникална козина, която не улавя миризми. Други кучета, които попадат в тази категория са пудел, малтис и хъски. От всички тях обаче Басенджи е най-впечатляващ, заради късата си козина и очарователен вид.

Папагалче Повечето видове папагали са интелигентни птици, които обичат да се къпят. Това означава, че се поддържат чисти и спретнати и не произвеждат неприятни миризми. Папагалите не само обичат да се къпят, но и поддържат жилището си чисто. Ако държите дъното на клетката им чисто и зареждате с прясна хартия, няма как да откриете неприятна миризма покрай тях. Гекон Не само, че геконите не отделят миризма, но и разчитат на липсата ѝ, за да оцелеят в дивата природа. Те са страхотни домашни любимци, защото се адаптират добре към количеството внимание, което им отделите. Грижата за ограждението им ще е достатъчна, но ако усетите неприятна миризма, това често е знак, че боледуват и трябва да бъдат заведени на ветеринар.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Русия отхвърли твърдения за Каталуния

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова отхвърли медийни публикации за опит на Русия да повлияе в Каталуния, съобщи РИА Новости. Материалите се появиха през последните дни. Твърди се, че руският дипломат Олег Сиромолотов е търсил диалог с представители на Каталуния. Визира се Хосеп Луис Алай. Той оглавяваше регионалното правителство. […]