Донор даде шанс за живот на четирима души

NetNews

Четирима души получиха шанс за живот след донорска ситуация, реализирана от екип на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, с координатор д-р Христо Христов. Това съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Донорът е 32-годишен мъж, изпаднал в мозъчна смърт. Въпреки тежкия момент, близките взимат благородното решение да дарят органите му.

Сърдечна трансплантация е извършена от медицински екип на УМБАЛ „Проф. д-р Александър Чирков“. Екип на Военномедицинска академия (ВМА) е извършил чернодробна трансплантация, а две бъбречни трансплантации са извършени от медицинските специалисти в УМБАЛ „Лозенец“.

Това е третата реализирана донорска ситуация в рамките на месеца и шестнадесета от началото на годината.

Министерството на здравеопазването и ИА „Медицински надзор“ поднасят искрени съболезнования към близките на донора и благодарят за хуманния им жест. Благодарност изказват и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Борел: ЕС няма да признае никаква друга власт в Нигер, освен на президента Базум

На срещата на върха на Икономическата общност на страните от Западна Африка, Върховният представител по външната политика и сигурност на Европейския съюз, Жозеп Борел, отново заяви, че ЕС няма да признае никаква друга власт в Нигер, освен на демократично избрания президент Мохамад Базум. Той подчерта, че е необходимо неговото безусловно […]