Дончев, Вигенин, Цонев и Каракачанов откриха дебатите за новия парламент

NetNews

Кандидат-депутатите Томислав Дончев от ГЕРБ, Кристиян Вигенин от БСП, Йордан Цонев от ДПС и Красимир Каракачанов от ВМРО се изправиха в първи предизборен дебат в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

За мен основният въпрос е да се възстанови нормален политически диалог, защото той в момента е в режим на истерии, а така не се вземат решения, заяви Томислав Дончев от ГЕРБ.

Кристиян Вигенин от БСП отбеляза, че предстоят редица реформи, които трябва да бъдат реализирани – в образованието, в съдебната система.

В следващия парламент целите на ДПС са страната да приеме и изпълнява програма за ускорено икономическа развитие, заяви Йордан Цонев. Да спрем омразата, разделението и агресията и да върнем политическата нормалност, посочи още той.

Красимир Каракачанов заяви, че приоритетите на ВМРО са да продължи политиката за увеличение на доходите, защитата на националните интереси и недопускане на джендър идеологии, както и ясна гаранция, че Република Северна Македония няма да влезе в ЕС, ако продължава да води антибългарска политика.

Битката с COVID-19 и антикризисните мерки

Има увеличаване на броя на заболелите от коронавирус, но това според Томислав Дончев е втора вълна на заболяването, а не третата. "У нас всичко е отворено. Изкуството при планирането на ограничителнителните мерки е от една страна да се забави и да се спре заразата, но от друга страна хората да могат да работят. Числата показват , че България по-скоро се справя“, добави той. По думите му окончателна оценка ще е възможна, когато приключим с това законодателство.

Имаше периоди, когато България бе първа по смъртност, припомни Кристиян Вигенин. "Много често имаше нелогични действия, които бяха по виждане на министър председателя, не въз основа на реалните препоръки и развитие на пандемията", отбеляза Вигенин. Според него има риск точно преди изборите да се окажем в пик на заболяването.

Според Йордан Цонев от ДПС трябва да бъде по-координирана политиката – и здравната, и тази с мерките по възстановяване от кризата. "Лятото беше проспано и здравната система не беше подготвена адекватно за новата вълна на заболяването, за това имаше тежки последици", смята Цонев. По думите икономическите мерки са били усложнени и достъпът до тях не е могъл да се осъществи.

Красимир Каракачанов отбеляза, че реално се намираме във война с вируса. "Още от първия ден, когато се обявиха мерките, чест от политическите сили започнаха да ги саботират", заяви той.

Ако не сме единни по този проблем, каквито и мерки да се приложат, няма да има ефект, каза той. Според него правителството е взело необходимите мерки.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Да отвориш 400 магазина по време на пандемия

От създаването си китайската компания Міnіѕо, която предлага стоки на достъпни цени, е разкрила 4330 магазина в 80 държави. Само за последната година – период на пандемия в световен мащаб, тя е открила 400, като 4 от тях са в четири от софийските молове. Амбициите на Міnіѕо са с излизането […]