Доц. Антоний Гълъбов: Никой не печели от варианта „две в едно“

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

За изборите 2 в 1 партиите трябва да заложат на кандидати за президенти, които да дадат лице не само на тази кампания, но и да помогнат за по-високи резултати и на парламентарните избори, заяви анализаторът Димитър Ганев от агенция "Тренд" пред NOVA.

„Всяка една партия ще се старае да издигнат кандидат за президент, който да бъде нещо като локомотив за тяхната кампания като цяло. Всеки ще се старае да издигне силна фигура, която може да акумулира максимална подкрепа, за да може това да се прехвърли и върху техния резултат за парламентарни избори”, посочва Ганев.

Прогнозата на доцент Антоний Гълъбов е, че това ще разконцентрира избирателя.

„Никой не печели, тъй като при този вариант губят всички. Двете кампании ще се смесят. Едната кампания, ще се опита да удави другата”, категоричен е доцент Гълъбов.

Въпросът сега е около какви личности ще се спрат партиите, които все още не са обявили свои кандидати.

„Това, което чуваме като концепция от ГЕРБ е, че се търси по-широк профил на десницата, което не е тясно партийно, нещото, което може да излезе от електората на ГЕРБ . За „Демократична България” политическата логика следва те да имат свой кандидат , защото за тях е важно да запазят образ, лице и идентичност”, заяви Димитър Ганев.

„Много е важно в тази ситуация политически партии да разберат, че трябва да имат свои кандидати и че трябва да акцентират върху това, което липсва в г-н Радев”, твърди политологър доцент Гълъбов.

За обществото парламентарните избори са по-важните, смята той. „Парламентарните избори ще определят не само как ще преминем през зимата, а и евентуално как ще влезем в следващата година”.

Не изключва въпреки, че изборите ще са 2 в 1, избирателната активност да е ниска.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Караянчева: Радев, усмири глутницата, на която даде власт!

"Радев, усмири глутницата, на която даде власт да унижава българското лекарско съсловие! ". Това написа в профила си във Фейсбук бившият председател на Парламента Цвета Караянчева. Повод бе уволнението на проф. Асен Балтов от болница "Пирогов". "Истинската цивилизация е за хора, които уважават опонента и признават неговите качества и постижения. […]