Доц. Киселова: Гешев постъпи емоционално, но градусът ще падне

NetNews

„Миналата седмица Иван Гешев беше много емоционален, но предполагам, че си е дал сметка и градусът ще поспадне. Магистатите не говорят на медиите, магистратите говорят чрез своите актове“, каза доц. Киселова по Нова тв.

„Другите главни прокурори бяха по-прецизни в публичните си изяви. И разговорите трябва да бъдат за качествата, на които трябва да отговарят тримата големи. Този разговор сигурно ще се пренесе и при дебата за избор на шеф на ВАС“, допълни тя.

Тя попита дали хората, избрали Иван Гешев, са очаквали да бъде толкова активен на полето на правото. Този разговор е полезен, защото ако следващите дни станем свидетели на избор на правителство, въпросът за членове на ВСС, ще бъде актуален, допълни тя.

Доц. Кисерова очаква тези, които предстои да избере Народното събрание, да бъдат по-сериозно интервюирани преди избора им. Тя припомни, че по време на гласуването за ВСС от съдийската квота има 200 влизания от един айпи адрес, който се намира на адреса на ВАС. „Но смесената комисия на ВКС и ВАС, която гледа делото по оспорване на избора, каза, че няма проблем. И с това се слага точка на въпроса.  Тъй като във ВАС има над 100 съдии, това може да означава, че и съдии, които не са от ВАС, са гласували оттам, уточни доц. Киселова.

Тя заяви, че не е поддръжник на виждането прокуратурата да е вън от съдебната власт, както и да няма главен прокурор, а 28 прокурори, колкото са окръжните съдилища, защото тогава щяло да е по-опасно.
 

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Димитров: Туризмът трябва да реши въпроса с кадрите

Снимка: БГНЕС Оптимизъм в началото на летния туристически сезон. От бранша очакват успешно лято, прогнозите са за от 5 до 7% ръст на туристите в сравнение с 2019 година, която беше отчетена като рекордна за сектора, съобщи БНТ. Според министъра на туризма диференцираният ДДС за сектора от 9% трябва да […]