Доц. Киселова: Преди да се стигне до втория мандат, президентът да постави две условия

NetNews

Политическите спорове в парламента не са загубени. Тогава се вижда кой и каква позиция заема. Конституцията не е предвидила казуса с Пламен Николов. Спорът беше как НС да излезе от тази различна ситуация. Това заяви пред БНТ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова.

"Когато партиите се явяват на избори, те се явяват, за да участват в управлението. Онзи който води преговорите, занапред, ще трябва да го направи категорично, за да не се оттеглят партньорите", каза още тя.

"Преди да се стигне до втория мандат, президентът да постави две условия: актуализация на бюджета, за да има пари за избори и да се насрочи дата за президентския вот", разкри доц. Киселова.

"Предполагам, че след острите реплики, напрежението ще спадне и ще вземат решения за кризата", коментира преподавателят по конституционно право.

"Конституционна криза ще има тогава, когато поне два от трите основни органа (парламент, правителство, президентство) не функционират. Служебното правителство и президентът работят, НС също функционира. Към настоящия момент има само политическа криза", завърши доц. Наталия Киселова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Талибаните превзеха още един град

Талибаните превзеха днес афганистанския град Лашкар Гах, столица на провинция Хелманд, предаде БТА, цитирайки Франс прес. Бунтовниците са позволили на армията, както и на политическите и административни представители на правителството, да напуснат града, съобщава източник от силите за сигурност. "Лашкар Гах беше евакуиран. Те решиха да сключат 48-часово прекратяване на […]