До четвъртък изготвят списъци с медиците, които искат да се ваксинират

NetNews

До четвъртък директорите на шестте районни здравни инспекции, отговарящи за организацията по ваксинирането срещу COVID-19, трябва да изготвят списъци с желаещите медици, които са на първа линия. Това съобщи здравният министър Костадин Ангелов след среща с тях във ведомството.

„След това ще се направи ясна логистика на необходимостта от мобилни екипи и бройката. В понеделник ще се доуточнят и спецификите в съответните райони“, поясни Ангелов.

Във всички РЗИ-та ще има фризери. Ще има и малки хладилници, в които ще се съхранява ваксината. Те ще бъдат в мобилните екипи.

„До края на годината ще бъдат сключени договори за доставка на хладилниците за всички РЗИ-та. В началото на следващата година те ще бъдат доставени“, каза още здравният министър.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Здравният министър контрира премиера: Рано е да отваряме всичко от 21-и

"Много е рано да говорим за отваряне на всичко от 21-и, при условие че седмицата, която ни е важна да анализираме, е от 14-и нататък". Това обяви здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг пред сградата на Министерството на здравеопазването. Повод за думите му беше изявлението на премиера Бойко Борисов […]