До 10 дни стартира нова държавна мярка в подкрепа на бизнеса

NetNews

Нова мярка в подкрепа на бизнеса стартира до 10 дни. Държавата ще отпуска пари на малките предприятия с оборот до 500 хил. лв. годишно. Това обяви председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев в предаването „Директно“ по Bulgaria ON AIR.

Решението е взето след среща на АИКБ с министъра на икономиката Лъчезар Борисов.

Държавната подкрепа ще бъде в размер на до 50 хил. лв. и ще бъде отпускана при доказан спад на продажбите от повече 20% за три месеца от 2020 година, обясни Велев.

„Такава мярка беше подготвена през късната есен на миналата година, но беше отложена, тъй като парите се пренасочиха в подкрепа на бизнесите със затворени обекти при втората вълна“, коментира той.

Общият бюджет на мярката е 78 млн. лв., които идват от европейския фонд за възстановяване от последиците от кризата с коронавируса – React EU.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Шефът на Пирогов: Повишават се случаите на британския щам у нас

Зaтяга се контрола за спазването на мерките в търговските обекти и градския транспорт в София. Ще се следи основно за спазване на дистанция и носене на маски. Това са основните изводи след срещата на здравния министър с директори на големи болници в столицата. „Молим всички да спазват мерките, за да […]