ДПС: Ако парламентът реши да не отпада дерогацията, това ще означава, че Путин е взел властта в България

NetNews

ДПС няма да подкрепи втория вот на недоверие срещу правителството, стана ясно от коментара на председателя на парламентарната група на движението Делян Пеевски. Той определи вота като безпредметен.

Тепърва от партията ще решават дали да подкрепят предложения от Министерство на финансите проектобюджет за догодина, съобщи БНТ.

„За бюджета току що разговаряхме с финансовия министър. Почваме разговори по темата, ще разговарят и с колегите от ГЕРБ, и тогава ще ви кажем дали ще го подкрепим. Разговаряхме с Асен Василев в парламента с господин Цонев. И те ще проведат професионален разговор с нашите експерти от ДПС, предполагам, че министъра ще се срещне и с ГЕРБ, и с техните експерти, след това ще седнем вече да разговаряме по темата“, каза Пеевски.

По думите му, ако утре парламентът реши, с гласовете на ПП-ДБ, БСП и Възраждане, да не отпада дерогацията за внос на руски петрол у нас, това ще означава, че Путин е взел властта в България.

„Режимът на Путин се облагодетелства. Имаме основателни съмнения, да видим какво се случва в митниците, защото има странни операции и ни се подсказва информация, но нека да видим дали е така. Аз съм положително настроен, че ще има разум в колегите и ще спрем да финансираме руската държава и „Вагнер“ с пари от „Лукойл“. Виждате – милиарди изтичат към Русия“, каза Пеевски.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Учебна дисциплина в Русия, която ще запознае учениците с използването на дронове в бойни действия

Учебната дисциплина ще се нарича „Основи на сигурността и отбраната на Родината“. Тя ще включва информация за общовойсковия бой и използването на дронове в бойни действия, съобщават РИА Новости и ТАСС. В проекта на заповед на Министерството на образованието на Русия се казва дословно: „Изискванията към предметните резултати от усвояването […]