Драстичен спад в чуждестранните инвестиции

NetNews

С 46% е намалял броят на сделките с имоти с чуждестранни инвеститори в Кипър през ноември тази година спрямо същия месец на миналата. За Пафос процентът е по-висок – 70%, а за Фамагуста – 65%. За Ларнака процентът е 46%. Единствено няма промяна в Лимасол и Никозия.

За периода януари-ноември инвестициите от граждани на трети държави са спаднали с 38% спрямо същия период на 2019 г. Що се отнася до сделките с граждани на страни от Европейския Съюз, то понижението е 25% за разглеждания период.

Общо сделките с граждани от ЕС и тези от трети страни за ноември е 35% от всички реализирани покупко-продажби. Но годишна база понижението е 31%. За Лимасол се отчита ръст от 2%, а в Никозия няма промяна. За Пафос понижението е 46%, а за Ларнака – 42%.

За периода януари-ноември чуждестранните инвестиции на острова са намалели с 34% спрямо същия период на 2019 г.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Тръмп: Победата ми беше сигурна

Държавният глава на САЩ Доналд Тръмп обяви, че е разполагал с резултати, които са показвали сигурна победа на изборите, съобщи FOX News. Държавният глава настоява, че е получил много повече гласове в колебаещите се щати. Това показват резултати след изборите. Те са показвали, че загубата му е била невъзможна. Това […]