Друг град изпревари София по заетост

NetNews

Велико Търново се оказа първенец в страната по заетост. Изпревари даже и София, констатираха от Института за пазарна икономика. „Видяхме резкия скок във Велико Търново още преди почти година. Факт е, че на прага на пандемията цялата страна беше в подем, навсякъде имаше ръст в заетостта. Тя е висока в целия северен централен район и е рекордна за Габрово, Велико Търново и Русе”, коментира Петър Ганев – старши изследовател в Института за пазарна икономика, цитиран от Нова Нюз.

„В Северозапада обаче, имаме и другите примери. Имаме области, които не достигнаха своите рекорди. Заетостта в Монтана е надолу”, посочи още той. „Всичко това го отдаваме на натрупването на растеж през годините, както и на промяна в индустрията, която вече тече повече от десетилетие”, каза Генев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Друг град изпревари София по безработица

Велико Търново се оказа първенец в страната по заетост. Изпревари даже и София, констатираха от Института за пазарна икономика. „Видяхме резкия скок във Велико Търново още преди почти година. Факт е, че на прага на пандемията цялата страна беше в подем, навсякъде имаше ръст в заетостта. Тя е висока в […]