Духовият оркестър при НЧ „Съгласие-1862“ – Ямбол с концерти на открито в парка през юни

NetNews

Духовият оркестър при Народно читалище „Съгласие-1862“ – Ямбол отново ще свири за жителите и гостите на града. Първият от поредицата концерти ще бъде на 3 юни. Следващите ще се състоят на 4, 5, 10, 11, 12, 17, 18, 19, 24, 25 и 26 юни. Всички концерти ще започват в 19:00 часа и ще се проведат в Малкия розариум, в Градския парк.

Музикантите ще зарадват любителите на хубавата музика и през месец септември.

Културните събития са подарък и са изцяло финансирани от ямболлията Сашо Дончев по повод предстоящия празник на града. Дончев е подарил и ново сценично облекло на всички музиканти.

Духовият оркестър винаги е бил неизменна част от основните събития на град Ямбол – развлекателни и официални. Свирейки джаз, традиционни маршове, латино, шлагерна музика, филмова музика и други музикални стилове, той създава настроение на всички жители и гости на Ямбол, още от самото си създаване през 1967 година.

През 1992 година оркестърът получава голямо признание – удостоен е със Златна значка на Съюза на музикалните дейци в България.

През 2017 година Духовият оркестър получи наградата на името на Жорж Папазов по повод петдесетата годишнина от създаването му. Ръководител на музикалната формация от 2009 година е диригентът маестро Васил Шейтанов, а в момента в Духовия оркестър свирят 14 музиканти.

Източник: община Ямбол

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Next Post

Центърът за анализи и маркетинг с проучване: ГЕРБ - 23,8%, ИТН - 20,9%, БСП - 18%

Резултатът от изборите на 11 юли ще повтори този от вота на 4 април и в новото Народно събрание ще влязат същите 6 партии. Това сочи изследване на Центъра за анализи и маркетинг. ГЕРБ остава първа политическа сила с 23.8% от гласовете на хората, за "Има такъв народ" биха гласували […]