Държава с нов вид виза за специалисти

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Нов вид виза въведоха властите на Обединените арабски емирства (ОАЕ) за специалисти от други държави. Green Visa позволява на чуждестранни специалисти да кандидатстват за работа, без да изискват гаранции от работодателите. Правителството също така заяви, че новата виза ще позволи на чужденците, които са загубили работата си в ОАЕ, да останат в страната до 180 дни.

Вестникът Emirates Khaleej Times уточнява, че притежателите на Green Visa ще могат да канят децата си на възраст под 25 години в ОАЕ, както и техните родители. В момента на притежателите на визи е разрешено да вкарват в страната само децата си на възраст под 18 години.

Агенция Bloomberg отбелязва, че 80% от населението на ОАЕ се състои от чужденци, които от десетилетия се считат за гръбнак на икономиката на емирствата. Освен това властите на възнамеряват да привлекат чуждестранни инвестиции в страната, затова са принудени да обмислят издаването на разрешение за пребиваване на чужденци за по-дълъг период.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Пищна българо-ромска сватба се вихри в Северозапада

Голяма сватба се вихри днес в Мездра и Враца, научи агенция BulNews. Младоженците Персиян Николов и Каролина Кьолер са българка и ром, които днес минават под олтара и се вричат във вечна любов и вярност един към друг. След шумно тържество в Мездра, двамата ще отпразнуват подобаващо старта на семейния […]