Държавният резерв дава 6 милиона лева за ремонт на жп трасето до петролна база „Първомай“

NetNews

Транспортът на горива към петролна база „Първомай“, част от Държавния резерв, от години има проблеми с логистиката поради лошото състояние на жп линията. Преди седмица Общинският съвет реши да дари трасето от гарата до базата на Държавния резерв.

Участъкът е в лошо състояние и включването му в активите на агенцията ще даде възможност за ремонт и въвеждане в експлоатация.

Горивата ще могат да се транспортират по-бързо и в по-големи обеми, предава БНР.

Временно изпълняващият длъжността председател на Държавния резерв Асен Асенов обясни, че в базата са инвестирани значителни средства, за да бъде приведена във вид, който да отговоря ва европейските изисквания за съхранение на горива.

„Ако тази отсечка не бъде пусната в експлоатация, базата не може да функционира изобщо“.

Дължината на отсечката е малко над 2 километра, а реконструкцията ѝ ще струва около 6 милиона лева. В момента се изготвя обществената поръчка.

„Ще имаме възможност за по-голяма спектър от дейности, които в момента не можем да си позволим“, посочи той.

Източник fakti.bg.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Next Post

Вижте новото секси гадже на Кание Уест - моделът Жулиана Налу

След раздялата си с Ким Кардашиян, Кание Уест изглежда като мъж, който не може да си намери място. А скоро след като тя поиска развод той започна връзка с Джулия Фокс. Тази връзка обаче не просъществува много дълго. Е, двамата събираха погледите на събитията, на които се появяваха заедно заради […]