Дядо Йоаникий се оттегля от митрополитския пост?

NetNews

Дядо Йоаникий е подал заявление да се оттегли като Сливенски митрополит, съобщава Sliveninfo. Мотивите не са известни. 82-годишният владика е подал оставка пред Светия синод на БПЦ, уточнява изданието.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Искането за оттегляне на владиката ще се гледа от Светия синод на 20 септември.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Йоаникий е почетен гражданин на Ямбол от 2009 г. Удостояването му с най-престижното отличие бе по предложение на тогавашния кмет Георги Славов и гласувано единодушно на заседание на общинския съвет. Високото звание му бе присъдено заради значителния принос в духовния живот на общината, неговата обществена и народополезна дейност и по повод 70-та му годишнина. 

Дядо Йоаникий е митрополит от април 1980 година и духовен водач на Сливенската епархия, в която влизат областите Ямбол, Бургас и Сливен, както и Тополовградската духовна околия.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Иван Бакалов: Търси се нов Плевнелиев, за да настъпи пожарникарският райх Борисов-Гешев-Плевнелиев2

"Търси се нов Плевнелиев за президент. Ако има шугър фейс, това е Плевнелиев, не Петков. Захаросан, зализан. И как сладко чурулика, избива във фалцет като оперен певец, сипе нежни трели като Ромео, когато говори за евроатлантически ценности. Ошлайфан оратор от комсомола". Това написа журналистът Иван Бакалов във Facebook публикация. "А […]