Дядо Коледа влиза в домовете с интерактивно видео

NetNews

Дядо Коледа тази година не може да седи с децата в моловете, за да слуша поръчките им, но те пак ще имат възможност да му задават въпроси по видеочат от дома, съобщи Ройтерс.

Технологичната компания "Сторифайл" разработи изкуствен интелект като алтернатива на празничната традиция. Така Дядо Коледа може да отговаря на въпроси на интерактивен сайт в интернет и всичко е като на живо.

"Базата данни е с около 180 – 200 въпроса, така че децата могат да питат за много неща. Най-популярният въпрос е: "В кой списък съм, на добрите или лошите деца", казва директорът на компанията Хедър Смит.

"Сторифайл" записва интервюта с учени, астронавти, активисти за граждански права, оцелели от Холокоста. Отговорите се задействат гласово с апликация и така се получава "гладък разговор".

Сайтът AskSanta.com ще е активен до новогодишната нощ

"Децата досега го приемат с изумление", обяснява Смит.

Дядо Коледа вече е отговорил на много въпроси за пандемията.

"Ако дете ме запита дали мога да го заразя с коронавируса, аз отговарям, че като всички останали, правя каквото е необходимо – нося ръкавици, мия си ръцете, спазвам дистанция, нося маска. Повтарям важните неща, които те чуват непрекъснато".

Следващата година уменията на електронния Дядо Коледа могат да бъдат разширени, за да чете и детски писма.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

И в Германия пилеят пари на данъкоплатците. Пет случая:

През 2020 година в Германия са регистрирани 100 случая на пилеене на обществени средства. Данните са от тъй наречената "Черна книга", която Съюзът на германските данъкоплатци BdSt публикува веднъж годишно. ДВ се запозна с документа. Тук представяме пет от най-фрапантните случаи. Милиони за ремонт на ненужен мост В градчето Гифхорн, […]