Д-р Аспарух Илиев: Всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят до месеци

NetNews

В България всички неваксинирани срещу COVID-19 ще се заразят през следващите месеци поради спецификата на Делта варианта, прогнозира българският учен д-р Аспарух Илиев, който завежда лаборатория към университета в Берн.

"Скоростта на нарастване на броя болни и починалите от Ковид не говори за никакъв таван. Приказките, че всички са го изкарали миналата зима безсимптомно, са очевидни глупости на некадърни егомани." – пише ученият в профила си във Фейсбук.

Той подчертава, че преболедувалите през миналата година не са защитени и че вече е наблюдавал няколко случая на повторно заразяване.

"2-4% смъртност, 40% с трайни увреждания поне за 6 месеца след преболедуване – уморяемост, главоболие, безсъние, задъхване. Вариантите са два – преболедуване с рискове или ваксинация. Трети вариант с Делта няма." – предупреждава д-р Аспарух Илиев.

Той отбелязва, че няма изгледи четвъртата вълна скоро да затихне, а болничната система вече не може да поема адекватно болните.

"Независимо какви легла се разкриват на хартия – без достатъчно персонал интензивното легло не е наистина интензивно, а хотел с кислород." – пояснява ученият.

"Президентът, премиерът и мин. на здравеопазването си клатят краката. От десетилетия непрекъснато управлението е в ръцете на безотговорни хора, а обществото напомня на тийнейджър с прилив на хормони – крайно неадекватен, само дискотеки и секс са му в главата." – обобщава д-р Илиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Светозар убил мъжа пред Бургаската болница от бой, защото го обиждал и заплашвал

Апелативният съд остави за постоянно в ареста Светозар Стоянов, който убил по изключително мъчителен начин съратника си по съдба пред УМБАЛ. 55-годишният мъж е обвинен в убийство на мъж с неустановена самоличност, извършено на 3 октомври тази година в градинката до здравното заведение. Стоянов налагал скитащия несретник с крака и […]