Д-р Виткова: Все още има неизвестни около ваксината

NetNews

В началото при доста ниски показатели на смъртност и заболяемост наложихме драстични мерки и изведнъж решихме, че сме победили този вирус. След това влязохме в доста сериозен процес на политизиране на тази епидемия и затова сега виждаме големия страх от налагане на по-резки мерки и закъснение в тяхното налагане''. Това заяви д-р Мими Виткова – бивш здравен министър и настоящ управител на частен здравен фонд, в предаването ''Лице в лице'' по bTV.

Според нея трябва да приемем версията, че дълго време ще трябва да живеем и да се борим с този вирус. По думите ѝ възможен изход са мерките до изграждането на колективен имунитет и то чрез ваксина.

„Смущава ме как стартира имунизацията. Все още има неизвестни около ваксината, наблюдава се едно бързане, което не винаги е правилно обяснено. Изтича доста информация и за финансовите резултати за производителите на тези ваксини. Задава се въпросът дали това се прави заради здравето на хората“, отбеляза д-р Виткова. Според нея липсата на достатъчно медицинска информация внася съмнения.

„Обещанията трябва да следват резултатите от мерките и след като до момента няма отбелязана сигурна тенденция за намаляване нито на заболелите, нито на смъртността, по-добре е държавата да намери средства да подпомогне тези бизнеси, отколкото да отворим отново вратата“, посочи тя за отварянето на заведенията и търговските центрове преди празниците.

''Ако тотално се отвори прозорецът през празничния период, януари месец няма да ни донесе добри резултати'', отбеляза д-р Мими Виткова.

По думите ѝ частните здравни фондове поемат лечението на пациенти с коронавирус след карантината.

''След изтичане на карантината лечението продължава – изследванията и консултациите продължават. Налага се на един болен да се правят по два и по три скенера, това се поема от фонда, както и лекарствата. Лечението е скъпо, има доста продължителни случаи“, уточни д-р Мими Виткова.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Протести във Франция

Представители на ресторантьорите и културата излязоха на протест във Франция, съобщи France 24. Двете гилдии настояват за шанс за работа. Днес бяха продължени някои от ограниченията в страната. Те важат за периода между 20 и 6 ч. В страната в сила влиза вечерен час. Ресторантьори излязоха на протести в редица […]