Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни

NetNews
Сподели статията, нека повече хора узнаят!
Д-р Вълков: COVID вариантите ще стават по-заразни

Снимка: Pixabay

„Вероятността за развиване на клинична картина при контакт със заразен с коронавирус е 52-53%, ако лицата са с две дози ваксина. Ако всички са 100% възприемчиви, то тогава може да са заразени всички от срещата е 100%. А пък ако има ваксинирани с бустерна доза, възможността да се стигне до заразяване е под 30%“. 

Това заяви в ефира на Нова тв д-р Трифон Вълков, инфекционист. 

„Възприемчивостта на отделните организми и разстоянието са сред факторите на заразяване при контактни лица“, обясни той. И допълни, че лекарствата не могат да заменят ваксините. „Теоретично е възможно грипът и коронавирусът в комбинация да причинят по-тежко протичане и отслабване на имунната система“, обясни Вълков.

Още по темата

11 яну 2022 06:27

305

10 яну 2022 19:00

93

 

Според него тенденцията е COVID вариантите ще стават по-заразни, но с по-леко протичане. 

Инфекционистът разкри и една интересна практика от Германия. 

„При тестване се определя броят цикли, които да се извъртят преди пробата да се позитивира, ако въобще се случи. При високи стойности на този показател, означава, че самата проба има малко количество на вируса, това не значи заразност. На базата на това може да се прекрати карантина“, разказа медикът.

Източник: https://dnes.bg

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Алекс Петканова: Майли Сайръс ме имитира (СНИМКА)

Ивелина Чоева и Алекс Петканова се изрепчиха на Майли Сайръс, че ги имитира. Повод за това беше бяло палто с дълъг косъм, което холивудската красавица наметна за снимка. Оказа се, че двете нашенки са били със почти същите палта преди нея, при това на много по-автентично място за носене на […]