Д-р Лъчезар Томов: След Коледа трябва да има по-сериозно затваряне

NetNews

"Още на 17 октомври здравната система беше препълнена, защото процентът от новите случаи, които влизаха в болниците, почнаха да спадат. При претоварена здравна система имаме голям процент хора, които се лекуват сами вкъщи, а са за хоспитализация". Това заяви математикът д-р Лъчезар Томов в предаването по БНТ.

По думите му около 15-20% от новите случаи би трябвало да се хоспитализират.

"Няма къде да се хоспитализират и стоят с пневмония вкъщи", каза още той.

Според него най-добре са се справяли държавите, които са реагирали рано, от края на януари или началото на февруари.

"Ние реагирахме през март месец. Държавите се справяха най-добре след абсолютен контрол при влизането и излизането на държавите, а след това тези държави не отпуснаха режима през лятото", каза още той.

По думите му смъртността ще започне леко да пада. "Това официално ще се покаже като по-бърз спад, защото имаме повече възрастни хора болни, което означава, че ще има повече хора в интензивните", каза още той.

Според него процентът заразени у нас не е голям.

Той допълни, че след Коледа трябва да има по-сериозно затваряне, за да се свалят достатъчно нивата на заразяване, за да може да почне ваксинацията на нацията нормално.

"Ако свалим нивата на заразяване, ще може да почне ваксинацията и постепенно да се отпускат мерките, за да може лятото да забравим за проблема", предупреди математикът.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Референдум на опозицията във Венецуела

Опозицията във Венецуела организира референдум за настроенията спрямо правителството, съобщи ТАСС. Референдумът е отговор на парламентарните избори в страната. Опозиционните групи отказаха да участват в тях. Те заявиха, че вотът е предварително решен. Това осигури победа на коалицията около държавния глава Николас Мадуро. Бюрата за гласуване изглеждаха наполовина празни. Реално […]