Д-р Пламена Заячка: Парламентът с най-ниското доверие преименува 24 май

NetNews

"АБВ е една от партиите, които реагира на внесеното предложение от страна на патриотите от ВМРО на 3 юни за смяна на името на 24 май".

Това заяви в ефира на "Делници" по телевизия "Евроком" лидерът на АБВ-Младежи д-р Пламена Заячка.

"Празникът бе преименуван от парламента с най-ниско доверие. Чрез промяна в Кодекса на труда се променят исторически факти", допълни още тя.

"Имаше широко обществено недоволство. Имаше две отрицателни становища на институтите към БАН. Те се изказаха против това предложение", припомни Заячка.

"Предложението намалява и изключва изцяло приноса на България, че е дала писменост на 300 милиона души", изрази своето възмущение лидерът на АБВ-Младежи.

"Те с какъв аргумент го правят? За да кажем, че приносът е наш. А кой не знае, че тази писменост е наша и ние сме я дали?", попита Пламена Заячка.

"Проф. Иван Илчев не очерта перспективи за скорошно решаване на въпроса с Република Северна Македония". Това заяви лидерът на АБВ-Младежи.

"България през годините е правила много компромиси. От освобожденска България досега", допълни още тя.

"Ние първо приемаме, че при Съединението няма да е заедно с Македония и Одринско, приемаме само Източна Румелия. После приемаме идеята за автономия на Македония", припомни Заячка.

"Правителството на Борисов се зае изключително лековато с решаването на македонския въпрос. Всичко се направи типично в техния стил. Отиваме, снимаме се, фанфари, патос, тържествени снимки и след това нищо", изрази своето възмущение лидерът на АБВ-Младежи.

"Откакто е подписан договорът, ние три години ги загубихме. Три години, в които можеше да се направи стъпка по стъпка, да се решат някакви спорни въпроси. Това време беше изгубено. Сега се казва, че договорът не се изпълнява. Договорът не се изпълнява откакто е подписан", завърши Пламена Заячка.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Кокаин за 80 млн. долара откриха на Маршаловите острови

Полицията на Маршаловите острови залови най-голямата пратка наркотици в историята си в изоставена лодка на малък атол, предаде Би Би Си. Смята се, че плавателният съд се е носил по вълните на Тихия океан от Латинска Америка в продължение на месеци. Откритите 649 кг кокаин са на стойност 80 млн. […]