Д-р Радка Масларска: Четвъртата вълна се отразява повече на малките деца и бебетата

NetNews

Четвъртата вълна на COVID-19 се отразява повече на малките деца и малките бебета. Една от причините е мутацията на вируса и това, че даваме възможност той да става все по-активен и да засяга все по-малка възрастова група. Новородените и малките деца нямат съвършен имунитет и разчитат на имунитета, предаден от майката, те не могат да бъдат ваксинирани и трябва да се замислим как можем да ги предпазим.

Това каза д-р Радка Масларска, началник на отделението по неонатология в "Токуда" пред БТВ.

"Дехидратацията, невиреенето отказът от хранене са едни от характерните симптоми за заболяването при най-малките бебета. Всички, които са преминали през COVID-19, дълго време след това не виреят, това показват и световните проучвания. Новороденото бебе много рядко може да вдигне температура, само когато има усложнения", коментира още д-р Масларска.

Тя обаче увери, че към момента "Токуда" все още има свободни легла за най-малките пациенти, но ако вирусът се разрази толкова бързо и обхване по-голяма част от тях, ще трябва да се разкрият нови легла.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Младен Маринов: Видяхме най-грозните реалности в задкулисието на политиката ни

"Като народен представител напълно подкрепям решението на Специализираната прокуратура да се самосезира и да извърши проверка на скандала „500 k“. Този скандал извади наяве едни от най-грозните реалности в истинското задкулисие на българския политически живот, наречено „партии на промяната“. Това пише във Фейсбук бившият вътрешен министър Младен Маринов и депутат […]