Д-р Симидчиев посочи единствения начин за спасение от COVID

NetNews

През пролетта ситуацията в страната бе добра заради целенасочени дейности плюс случайности, защото в началото пандемията съвпадна с края на грип Б и тогава училищата бяха затворени. Това коментира пред БНТ пулмологът д-р Александър Симидчиев.

"Поведението е това, което води до скока на пандемията, а поведението в обществото ни беше много разнообразно и пандемичният процес можеше да се разгаря, поради което стигнахме дотам, където сме в момента", допълни той.

Според него, разделението по отношение на ваксината е необяснимо, защото това е личен избор – дали ще се ваксинираш, или не.

"Трябва да стане ясно какво отношение има това към риска. В едната крайност е доброволно да решим да си сложим планове за производство на един белтък.

В другата крайност е да ни зарази един вирус, който произвежда още 30, т.е., РНК-то на целия вирус плюс трийсетина белтъка, от които поне шест са направени специално да ни манипулират имунната система", обясни пулмологът. "Когато градим групов имунитет, или стаден имунитет, единственият начин да го градим, е с ваксинация. Естественото боледуване не е начин за градене на имунитет.

Граденето е активен акт, който изисква някакво действие. Това действие е въвеждането на имунизационен подход, било то с ваксина или друг метод за ваксинопрофилактика", каза д-р Симидчиев.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Лоши новини свързани с новия щам на коронавируса

Новият щам на коронавируса, идентифициран във Великобритания, се разпространява по-бързо. В момента се провеждат спешни тестове, за да потвърдя, че той не е по-смъртоносен, съобщи главният здравен инспектор на Англия Крис Уити. "В резултат на бързото разпространение на новия щам, предварителните данни от моделирането и бързо нарастващите нива на заболеваемост […]