Единадесет читалища от община „Тунджа“ са с одобрени проекти за закупуване на книги

NetNews

Единадесет читалища от община „Тунджа“ са с одобрени проекти по програма „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност” на Министерство на културата.

Финансовата подкрепа е за читалищните библиотеки в селата Ботево, Тенево, Бояджик, Кукорево, Голям манастир, Межда, Ханово, Калчево, Роза, Гълъбинци, Симеоново.

Те ще получат общо 12 494,87 лв. за закупуване на книги, литературна и културна периодика и други информационни източници, според одобрените им проекти.

Приоритет на програмата е обновяване на библиотечните колекции за насърчаване на интереса към книгата и четенето и съдействие за развитие на библиотеките като основни центрове за духовност, придобиване на знания и информация.

За Ямболска област има одобрени общо 17 проекта, 11 от които са за читалищата на община „Тунджа“ и по три за читалища в общините Ямбол и Стралджа.

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

Ники Кънчев : Пиша и плача. Аз си знам защо

Известният телевизионен водещ и журналист Ники Кънчев прикова вниманието с последната си публикация във "Фейсбук". Той разказа за кошмара с талантливата Цвета Страхилова, която е болна от рак на кръвта, остра лимфобна левкевмия. "Цвети е болната. А Деси е сестра ѝ, която е готова да ѝ дари костен мозък в […]