Един от най-достъпните нови автомобили у нас продължава да залага на ДВГ

NetNews

Toyota планира да представи ново поколение компактни автомобили Aygo с пет врати в Европа през следващата година. Вече е известно, че хечбекът няма да тръгне по пътя на електрификацията, защото за него (за да запази ниската цена) дори не е планиран хибриден двигател.

Но колата ще се появи и в т.нар крос-версия. Независими дизайнери от портала Motor.es публикуваха рендер изображения, показващи възможния дизайн на новото Aygo, който значително се различава от концепцията. Тази пролет Toyota показа как ще изглежда предшественикът на новото поколение Aygo с концепцията Aygo X prologue.

Представеният по това време шоу-автомобил приличаше повече на кросоувър, отколкото на традиционен хечбек, но съдейки по последните шпионски снимки, третото поколение Aygo все пак ще остане хечбек, въпреки че няма да се размине без версия Cross.

Съдейки по рендерите, колата ще получи небоядисан пластмасов бодикит по целия периметър на каросерията по аналогия със съвременните кросоувъри, както и ще получи защитни подложки по броните и по-големи колела. Именно това ще е т.нар. версия Cross.

Новото поколение на японския хечбек трябва да се основава на архитектурата GA-B, разработена на базата на глобалната платформа TNGA. Подобна база преди беше използвана за създаването на последното поколение хечбек Yaris и кросоувъра Yaris Cross.

По -рано Toyota потвърди, че новото Aygo ще се продава изключително с двигатели с вътрешно горене – за него не се планират хибридни опции. Следователно можем да предположим, че хечбекът ще получи еднолитров трицилиндров мотор, подобен на този, с който е оборудван с предшественика му.

Източник fakti.bg / Уведомете за фалшива новина

Сподели статията, нека повече хора узнаят!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Next Post

От "Ай Си Джи Би" отговориха на Манолова за газовата връзка с Гърция

По-рано днес председателят на парламентарната комисия по ревизията Мая Манолова изнесе данни за злоупотреби, свързани с газовата връзка с Гърция. Според оповестената информация Тeoдoрa Гeoргиeвa – изпълнитeлeн дирeктoр oт бългaрcкa cтрaнa нa кoмпaниятa "Aй Cи Джи Би", кoятo изгрaждa гaзoвaтa връзкa, e нaнecлa щeти нa държaвaтa в рaзмeр нa 22,5 […]